У МОЗ розповіли про оновлений алгоритм тестування на коронавірус

Міністерство охорони здоров'я України оновило алгоритм тестування на коронавірус. Список осіб, які підлягають тестуванню, розширили.

Про це заявив на брифінгу в суботу, 19 грудня, міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За його словами, тепер будуть робити тест на COVID і людям, у яких є ознаки гострої респіраторної вірусної інфекції. При цьому раніше тестування проводили людям з симптомами COVID-19 і пневмонії.

«Лабораторне обстеження, згідно з новим алгоритмом, буде проводитися особам з підозрою на COVID-19, клінічними симптомами. З будь-якими ознаками інших гострих респіраторних інфекцій та ознаками пневмонії», - повідомив він.

Також вводиться скринінгове обстеження з використанням швидких тестів на визначення антигену. Воно робиться за 15 хвилин. Його проводитимуть людям з вищевказаними симптомами, контактним особам, або людям, які повертаються з-за кордону, пацієнтам, які підлягають плановій госпіталізації.

«Ще одне. Позитивний результат тесту на визначення антигену в деяких випадках повинен бути підтверджений ПЛР. Не потрібно, якщо є симптоми COVID-19, робили тест. Якщо людина не має симптомів, була контактною, якщо буде позитивний тест, то потрібно ще зробити ПЛР», - додав міністр.

Нагадаємо, в Україні за добу виявили коронавірус майже у 12 тисяч осіб.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО