Провокації Будапешта: експерт пояснив, як повинен реагувати Київ

Олександр Палійполітичний експерт

Північноатлантичний альянс не планує втручатися у суперечки між Україною та Угорщиною: країни повинні розв'язати конфлікт у двосторонньому порядку. У коментарі «Слово і діло» політолог Олександр Палій наголосив, що Україна не має приділяти великої уваги провокаціям з боку Угорщини, щоб не посилювати конфлікту, але жорстко припиняти протиправну діяльність на своїй території.

«Цей конфлікт пов’язаний із тим, що Угорщина зараз проводить націоналістичну політику і виступає і проти сусідів, і проти Європейського союзу. Це такий стиль керівництва нинішньої влади. Тому вони роздмухують ті речі, в яких фактично немає сенсу. Україна повинна поводитися спокійно й не потрібно реагувати на це емоційно. Можна спробувати знайти підтримку у європейських партнерів», ‒ сказав Палій.

Експерт додав, що у ЄС та НАТО упевнені ‒ Київ і Будапешт порозуміються без участі третіх сторін.

«Ці суперечки стосуються української території, тому Київ повинен спокійно робити свою справу. Ми маємо припиняти незаконну діяльність на своїй території, але бути відкритими до діалогу», ‒ відзначив він.

Палій вважає, що дії України повинні бути спрямовані на припинення протиправної діяльності у будь-якому разі, попри спроби іншої країни виправдати учасників конфлікту.

Нагадаємо, Служба безпеки України у Закарпатській області провела обшуки у причетних до діяльності угорської благодійної організації осіб, яких підозрюють у сепаратизмі на користь Угорщини.

Також «Слово і діло» аналізувало історію непростих взаємин України та Угорщини за останні шість років.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО