Рада хоче дозволити ЗСУ передавати боєприпаси спортивним організаціям

Верховна рада хоче дозволити Збройним силам України передавати боєприпаси, які підлягають утилізації, спортивним організаціям. Народні депутати схвалили за основу відповідний законопроект №3403.

За документ сьогодні на засіданні ВР проголосував 271 парламентарій.

«Проект закону передбачає на законодавчому рівні врегулювати питання передачі боєприпасів, що підлягають утилізації, закладам фізичної культури та спорту, у структурі яких відповідно до їх власних статутів є відділення зі стрільби кульової та/або біатлону», – йдеться у пояснювальній записці.

Згідно з документом, боєприпаси, які підлягають утилізації, за рішенням Кабінету міністрів ЗСУ будуть передавати окремим закладам фізичної культури і спорту. Зокрема, дитячо-юнацьким спортивним школам, закладам спеціалізованої освіти спортивного профілю зі специфічними умовами навчання, школам вищої спортивної майстерності, центрам олімпійської підготовки, спеціалізованим спортивним клубам. Вказано, що це має забезпечити якісний навчально-тренувальний процес.

Зокрема, під час обговорення законопроекту йшлося про те, що цей законопроект допоможе надавати відповідні боєприпаси українським біатлоністам для тренувань.

Нагадаємо, «Слово і діло» відстежило динаміку обстрілів у зоні проведення ООС з 1 до 26 листопада 2020 року.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО