В Україні запустили чат-бот для перевірки витрат бюджетних коштів на COVID

Громадська організація «Антикорупційний штаб» запустила чат-бот «Медсестра Іванка», завдяки якому можна перевірити, які медичні засоби закупила будь-яка лікарня України. Вони працюють у Telegram та Viber.

Про це повідомили в організації.

Створили його для того, щоб допомагати українцям виявляти корупцію в медичних закладах. Чат-бот оновлюється у режимі реального часу, охоплює всю Україну та є безкоштовним.

«Медсестра Іванка» дає змогу:

– підписатися на будь-яку лікарню та отримувати оновлення про її закупівлі;

– залишити скаргу або повідомлення про корупцію в медичному закладі;

– переглянути статистику захворюваності у будь-якому куточку України;

– дізнатися про товари, які закуповують лікарні України, та їхні ціни.

Творці чат-боту зазначають, що щодня лікарні витрачають мільйони гривень на медичні товари і послуги для боротьби з COVID-19. І ці кошти, начебто, витрачаються неефективно, або ж хворі не отримують безкоштовне лікування, за яке держава вже заплатила.

«Якщо лікарі стверджують, що в медзакладі немає необхідних ліків чи масок – кожен може перевірити цю інформацію через чат-бот і поскаржитися на корупцію», – розповів виконавчий директор організації Сергій Миткалик.

Нагадаємо, «Слово і діло» пропонує подивитися, що вже виявив державний аудит щодо цільового та ефективного використання обласних бюджетних коштів на боротьбу з COVID.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО