ДБР назвало нову можливу причину пожеж в Луганській області

Слідчі Державного бюро розслідувань провели обшук в управлінні ДСНС в Луганській області і встановили ще одну ймовірну причину масштабних лісових пожеж в регіоні.

Про це повідомляє пресслужба ДБР у четвер, 19 листопада.

За даними слідства, однією з головних причин масштабних пожеж могло стати системне розкрадання пального під керівництвом ГУ ДСНС в Луганській області.

У ДБР уточнили, що в ході обшуку слідчі з прокурорами виявили ймовірні знаряддя злочину, а також документи та інші предмети, що є доказом для кримінального провадження.

«Майже в кожному структурному підрозділі зазначеного управління за вказівкою керівництва були придбані спеціальні технічні засоби - для корекції одометрів автомобілів. Саме з їхньою допомогою систематично проводилися маніпуляції з пробігом спецтехніки, за допомогою яких завищували реальний пробіг автомобілів, а пальне розкрадали», - йдеться в повідомленні Бюро.

Крім того, зараз слідство вивчає обставини організації та діяльності Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, а також координації дій сил, залучених до гасіння пожеж.

Проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні. Справу розслідують як службове недбальство, яке спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 ККУ).

Нагадаємо, жертвами масштабних пожеж в Луганській області стали 11 осіб. У Кабміні пообіцяли виплатити сім'ям загиблих по 200 тисяч гривень допомоги.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО