Турецький парламент схвалив відправку військових до Карабаху

Генеральна асамблея Великих національних зборів Туреччини погодила пропозицію президента країни Реджепа Ердогана відправити турецьких військових до Азербайджану.

Про це повідомляє «Анадолу».

Зазначається, що пропозицію Ердогана підтримала і провладна партія, і більшість опозиційних партій. Лише одна політична сила – Демократична партія народів – виступила проти.

Проєкт відповідного наказу Ердогана був представлений парламенту у понеділок. У ньому, зокрема, йде мова про формування Спільного центру Туреччини та Росії щодо моніторингу режиму припинення вогню.

«Місце Спільного центру буде визначено Азербайджаном. У центрі діятимуть військовослужбовці, а при необхідності цивільні фахівці. Робота центру буде спрямована на забезпечення миру і стабільності на Південному Кавказі в світлі кроків щодо забезпечення територіальної цілісності Азербайджану, що відображено і в відповідних резолюціях РБ ООН і ОБСЄ. Відправка військових до Азербайджану також відповідає національним інтересам Туреччини», – зазначається у документі.

Нагадаємо, президент Азербайджану Ільхам Алієв та прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян за посередництва президента РФ Володимира Путіна підписали заяву про припинення війни у Нагірному Карабасі.

За її умовами контролювати дотримання режиму тиші в регіоні будуть турецькі та російські миротворці.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО