У поліції назвали кількість відкритих через порушення під час виборів проваджень

Під час проведення другого туру місцевих виборів в Україні правоохоронці відкрили 7 кримінальних проваджень через серйозні порушення виборчого законодавства.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Зазначається, що їх відкрили в Одеській (5 проваджень), Київській (1) та Донецькій (1) областях.

Загалом, за добу 15 листопада поліція перевірила 110 повідомлень про порушення виборчого процесу під час другого туру місцевих виборів в Україні, з них 35 порушень в Одеській області, 27 - у Херсонській, 20 - у Київській, 9 - у Донецькій, 8 - у Сумській, 6 - у Волинській та 5 - у Хмельницькій областях.

Адмінпротоколи за фактом пошкодження, приховування, знищення свого виборчого бюлетеня склали у Київській та Херсонській областях (по одному у кожній). Ще два протоколи були складені за фактом агітації у день виборів в Одеській та Херсонській областях.

«Загалом день голосування відбувся без серйозних порушень виборчого процесу. Поліцейські оперативно відпрацьовували всі повідомлення і надавали їм правову оцінку. У результаті складено чотири адмінпротоколи та розпочато сім кримінальних проваджень. Усі дільниці зачинилися, розпочався процес підрахунку голосів», - підкреслив заступник глави Національної поліції України Олександр Фацевич.

Нагадаємо, 15 листопада в Україні пройшов другий тур місцевих виборів, під час якого люди обирали міських голів з-поміж тих кандидатів, які набрали максимум голосів виборців під час першого туру 25 жовтня.

Під час голосування спостерігачі фіксували незначні порушення виборчого законодавства.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО