Байден проти Трампа: чого чекати від нової Адміністрації США

Олександр Леоновполітолог

У США триває підрахунок голосів на президентських виборах. У коментарі «Слово і діло» політолог Олександр Леонов зазначив, що в порівнянні з 2016 роком, українські політики на цей раз утримувалися від прямої підтримки одного з кандидатів, але Київ розраховує на двопартійну підтримку з боку США за будь-якої Адміністрації.

«Джо Байден говорив, що триматиме Україну у полі зору своєї політики. Справа в тому, що він дуже добре обізнаний з українським питанням. У статусі віцепрезидента він фактично відповідав за українське питання і дуже багато контактував із п’ятим президентом», – сказав Леонов.

Проте Леонов зазначив, що у разі перемоги Байдена, історія навколо «Бурісми», матиме своє продовження вже в полі американської правоохоронної системи.

«Дуже важливо, що українські політики утрималися від того, щоб відкрито підтримувати когось із кандидатів. Тому, що стосується, українських політиків – на щастя, вдалося утриматися від прямого висловлення позицій, бо це вважливо для збереження двопартійної підтримки», – сказав експерт.

Політолог зауважив, що все ж таки до перемоги ближчий кандидат від Демократичної партії Джо Байден.

«Мені здається, що все більше шансів на перемогу у лідера демократів – Джо Байдена. Ще вчора здавалося, що більше шансів у Дональда Трампа, оскільки він начебто взяв більше голосів серед «хитких» штатів. Але зараз почали рахувати бюлетені, які надійшли поштою, а там більша частина за Байдена. Ну і два таких приклади: у штаті Мічиган, де розрив між кандидатами становив 10%, і коли продовжили підрахунок попереду опинився Байден. Також важливий штат – Пенсильванія, там ситуація почала змінюватися, і в кінці розрив між Байденом та Трампом поступово почав скорочуватися. Очевидно, що динаміка не на користь Трампа», – сказав Леонов.

Нагадаємо, раніше адвокат Дональда Трампа Рудольф Джуліані заявив, що передвиборчий штаб чинного президента США, ймовірно, оскаржуватиме в суді результати президентських виборів на федеральному рівні.

Також ми писали, що на президентських виборах у США явка виявилася найвищою за 120 років.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО