Стало відомо, як Євросоюз реформує ВООЗ

Європейський союз підготував пакет пропозицій щодо реформування Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Про це пише агентство Reuters, посилаючись на проект документа.

Текст документа, датований 19 жовтня, склав уряд Німеччини після консультацій з представниками інших країн-членів Євросоюзу на тлі критики на адресу Китаю за недостатню прозорість запропонованих ВООЗ даних на самому початку пандемії COVID-19.

У ньому міститься розрахований на кілька місяців план із усунення недоліків ВООЗ.

Пакет заходів передбачає забезпечення швидкого обміну між державами-членами інформацією про надзвичайні ситуації у галузі охорони здоров'я. Більш детального опису заходів, які вимагають від ВООЗ, агентство не надає.

У документі зазначається, що ЄС визнає за ВООЗ ключову роль у боротьбі з кризами в галузі охорони здоров'я попри наявні недоліки організації.

Міністри охорони здоров'я країн ЄС повинні обговорити проект документа в форматі відеоконференції наступного тижня. Очікується, що згодом він буде представлений на асамблеї ВООЗ, яка відбудеться у середині листопада.

Як ми писали раніше, в Україні за добу підтвердили 7053 нових випадки коронавірусу, зафіксовано 116 летальних випадків, 2679 пацієнтів одужали.

У світі з початку пандемії зафіксовано вже понад 41,5 млн випадків інфікування коронавірусом, з яких 1 136 254 закінчилися летально.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО