Зеленський представив нову главу Чернігівської ОДА

Президент України Володимир Зеленський 15 жовтня представив Анну Коваленко на посаді голови Чернігівської обласної державної адміністрації.

Про це повідомила пресслужба ОПУ.

Як повідомляється, указ №430 про призначення Анни Коваленко головою Чернігівської ОДА президент підписав 13 жовтня. У той же день своїм указом №429 він звільнив з посади колишнього голову ОДА Андрія Прокопенка.

Сьогодні, 15 жовтня, під час візиту до Чернігівської області Зеленський представив Коваленко як нову главу обласної держадміністрації.

«Вона буде єдиною в Україні жінкою, яка очолює область. Дедалі більше жінок будуть ставати головами обласних державних адміністрацій. Я вважаю, що це дуже важливо. Для всіх українців важливо, щоб людина була порядна, щоб вона була чесна і професійна. Я вважаю, що саме ця людина є такою», - зазначив президент.

У свою чергу Коваленко запевнила, що готова до роботи на новій посаді, добре розуміє проблеми, перспективи та прагнення регіону.

Зазначимо, Анна Коваленко - активістка Майдану, колишній депутат Верховної ради від «Слуги народу». Коваленко працювала в ОПУ з 4 вересня 2019 року по 22 квітня 2020 року.

До призначення головою Чернігівської ОДА Коваленко займала посаду заступника міністра розвитку громад і територій України.

Нагадаємо, попередній голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко подав у відставку місяць тому.

Також повідомлялося, що Зеленський призначив нових голів РДА в шести областях.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО