У Нігерії пройшли масштабні протести проти жорстокості поліції

Кілька тисяч протестувальників вийшли на вулиці міст Нігерії після того, як нігерійська влада оголосила про розформування поліцейського Спеціального загону по боротьбі з пограбуваннями (SARS) та переведення співробітників загону до інших підрозділів поліції.

Про це повідомляє Aljazeera.

У повідомленні зазначається, що учасники протесту вимагали покарати причетних до застосування надмірного насильства поліцейських замість того, щоб переводити їх на інші посади.

Співробітників SARS звинувачують у незаконному побитті, вимаганні та вбивстві громадян. Протестувальники вимагають віддати їх під суд та закликають владу виплатити усім постраждалим від їх дій нігерійцям компенсації.

В ході протестів загинула щонайменше одна людина. Правоохоронці розпочали силовий розгін акцій протесту із використанням вогнепальної зброї, водометів та сльозогінного газу.

Нагадаємо, щонайменше дев’ять осіб загинуло під час нічних протестів у колумбійській столиці та її околицях в ході сутичок між демонстрантами та поліцією. Ще понад три сотні людей були поранені.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО