У Чехії посилили обмеження через коронавірус

У Чехії набули чинності нові обмеження через зростання захворюваності коронавірусом.

Будуть закриті всі театри, кінотеатри, музеї, галереї, замки та інші культурні об'єкти. Також будуть припинені всі масові спортивні змагання як професійні, так і аматорські. Винятком будуть лише міжнародні змагання, які будуть проводитися без глядачів. В цілому спортом дозволено займатися групами не більше 20 осіб на відкритому повітрі, пише Novinky.

Учнів початкових шкіл розділять на дві групи, одна з яких буде навчатися дистанційно. Середні школи та університети вже перейшли на навчання онлайн.

Також обмежена робота ресторанів і барів. Вони будуть працювати не пізніше 20:00. При цьому за столом дозволено перебувати не більше 4 осіб. Крім цього закриті фітнес-центри, тренажерні зали, басейни і зоопарки.

Якщо через два тижні захворюваність не знизиться, обмеження можуть посилити.

Нагадаємо, з 5 жовтня у Чехії ввели надзвичайний стан у зв'язку з другою хвилею коронавірусу.

Також сьогодні, 12 жовтня, в Україні почало діяти нове епідемічне зонування. У «червоній зоні» два міста Канів і Суми. Київ потрапив до «помаранчевої зони».

Раніше в Україні добовий показник перевищив 5 тисяч випадків. А 9 жовтня було встановлено антирекорд — за добу виявили 5804 інфікованих.

Загалом за весь час пандемії в Україні захворіло 265 454 осіб, з них 114 410 одужали, летальних випадків — 5015.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО