Шмигаль відреагував на завантаженість COVID-ліжок і новий антирекорд

Місцева влада та контролюючі органи повинні активніше проводити роз'яснювальну роботу з людьми щодо дотримання карантину через ситуацію з коронавірусом в Україні.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду в середу, 30 вересня.

Прем'єр нагадав, що в Україні знову зафіксовано антирекорд за кількістю нових випадків коронавірусу за добу. Також на сьогоднішній день в країні вже завантажені понад 50% ліжкомісць для пацієнтів з COVID-19.

«Вчора в нашій країні, на жаль, був новий антирекорд за кількістю хворих коронавірусом. Понад 4 тисячі осіб. Тільки в Харківській області 549 нових випадків», - сказав він.

Шмигаль наголосив, що уряд спеціально долучив місцеву владу до контролю за дотриманням всіх карантинних обмежень.

«Очікую від Держспоживслужби, від Міністерства охорони здоров'я, від місцевої влади більше спільної роботи, роботи з людьми. Роз'яснювальної, коммунікаціонної», - заявив глава Кабміну.

Шмигаль також закликав усіх українців більш відповідально ставитися до карантинних обмежень.

Нагадаємо, в Україні 30 вересня вперше було зафіксовано понад 4 тисяч нових хворих коронавірусом. Це - черговий антирекорд.

А 29 вересня в МОЗ повідомили, що в Україні завантаженність ліжок хворими коронавірусом і підозрою на захворювання перевищила поріг в 50% і склала 50,4%.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО