У Кривому Розі протестують залізничники

Залізничники Кривого Рогу оголосили про початок італійського страйку. Про це повідомив у вівторок, 29 вересня, голова первинної профспілкової організації Вільної профспілки залізничників України Криворізького депо В'ячеслав Федоренко.

«Працівники Криворізького депо сьогодні, на підтримку протесту гірників ПАТ Криворізький залізорудний комбінат (КЗРК), почали італійський страйк - "роботу за інструкцією". Це передбачає бездоганне виконання своїх посадових обов'язків на роботі. Однак є нормативні документи, яким повинні відповідати машини і механізми, на яких ми працюємо, а вони не відповідають, тому що локомотиви експлуатуються з 60-х років, а з 2012 року припинили виконувати капітальні ремонти. Таким чином, ми звернемо увагу на те, що порушується охорона праці, трудове законодавство з оплати праці», - пояснив Федоренко, пише «Укрінформ».

Залізничники мають намір домагатися пільгового забезпечення пенсій і включення професій в список пільгових посад №1, 2, це стосується, зокрема, посад машиніста електровоза, помічника машиніста електровоза і тепловоза.

Нагадаємо, вже майже місяць страйкують шахтарі Криворізького залізорудного комбінату. Під землею знаходиться понад шість десятків гірників.

Протести гірників тривають і в урядовому кварталі в Києві.

Також ми писали, що учасники страйку закликали українську владу втрутитися у ситуацію.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО