Названа попередня причина падіння літака під Харковом

Авіакатастрофа військового літака Ан-26 в Харківській області сталася через технічну несправність. У Міноборони допускають, що борт зачепився крилом за землю і після цього впав.

Про це в суботу, 26 вересня, на місці катастрофи під Чугуєвом заявив глава Міноборони Андрій Таран, передає «Суспільне».

«Все йшло за планом. Літак виконував тренувальні польоти для навчання курсантів. За штурвалом літака знаходився постійно льотчик-інструктор, курсанти сідали в праве крісло для отримання навичок здійснення управління літаком. Попередній аналіз свідчить про те, що, швидше за все, літак зачепився крилом за землю. Чорний ящик зараз знаходиться ще в літаку, після аналізу інформації, яка там записана, можна буде робити якісь висновки», - сказав Таран.

Міністр також спростував попередню інформацію про те, що пілот повідомив про відмову двигуна.

«Двигун не відмовив, відмовив якийсь датчик. За тією інформацією, що ми маємо, двигун мав ще 5 000 льотних годин до чергового ремонту, тобто сказати, що сталося з двигуном, ми не можемо. Яка технічна неполадка», - пояснив Таран.

При цьому глава Міноборони підтвердив, що літаку було вже 43 роки, але в міністерстві відзначили, що машина могла ще літати без оновлення ресурсу протягом трьох років.

Таран також додав, що за штурвалом перебував досвідчений пілот-інструктор.

Нагадаємо, військовий літак АН-26 зазнав аварії в Харківській області ввечері 25 вересня.

За останніми даними, вже знайдено тіла 23 загиблих, 2 людини постраждали і перебувають у лікарні. Пошуки ще двох осіб тривають.

В СБУ озвучили хронологію авіакатастрофи.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО