Зеленський прокоментував протести місцевої влади з карантину

Президент Володимир Зеленський вважає, що місцева влада, яка виступає проти посилення карантину, хоче подобатися виборцям перед місцевими виборами в Україні.

Про це він заявив під час брифінгу в Хмельницькій області в середу, 9 вересня.

«Всі ці бунтарі...Я розумію, що перед місцевими виборами вони хочуть подобатися людям і все відкривати, надавати можливість ходити без масок, закривати очі і не бачити, що просто раптом в їхніх містах за день 200-250 дітей захворіли», - сказав Зеленський.

Він попередив, що таке ставлення може призвести до нестачі ліжок в лікарнях. За його словами, держава повинна захищати людей, незважаючи на деякі незручності для них.

Зеленський закликав представників місцевої влади бути однією командою з центральним керівництвом країни в умовах боротьби з пандемією.

Як приклад президент згадав про Харківську та Одеську області, які зараз є лідерами за новими випадками коронавірусу.

«Просто подивіться. Там, де не було хворих, не було просто. «Дайте нам метро», «все буде нормально», а люди підтримують, виходять на вулиці. А чому в лідерах зараз Одеса і Харків? Ті області, де було 5, 10, 15 хворих. Так звідки зараз 100-200?», - заявив Зеленський.

Нагадаємо, відразу кілька областей України не згодні з посиленням карантину, а саме - з «червоною» зоною. У містах люди виходять на протести, а мери судяться з Кабміном.

Раніше протести з карантину прокоментував глава МОЗ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО