У Литві схвалили план допомоги білорусам

Уряд Литви затвердив план, спрямований на підтримку білоруського населення. План допомоги охоплює різні області.

Про це повідомив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявичус у Twitter.

«Сьогодні уряд Литви затвердив спеціальний план підтримки населення Білорусі, спрямований на надання допомоги жертвам репресій, сприяння навчанню білорусів в литовських університетах, сприяння отриманню національних віз і інтеграції на литовський ринок праці», - повідомив міністр.

Своєю чергою, прем'єр-міністр Литви Саулюс Скверняліс заявив, що допомога охоплюватиме найрізноманітніші області - фінансову підтримку Європейського гуманітарного університету, стипендії на навчання в Литві, а також надання медичних та реабілітаційних послуг жертвам репресій.

Він також додав, що в план також входить створення більш сприятливих фінансових і комерційних умов для білоруського бізнесу в Литві. Водночас планується запросити компанії інформаційних технологій і фахівців в цій сфері, щоб спростити видачу віз громадянам Білорусі.

Нагадаємо, країни Балтії - Литва, Латвія та Естонія - стали першими у світі державами, які ввели персональні санкції проти президента Білорусі Олександра Лукашенка і низки білоруських чиновників.

Також відзначимо, в Білорусі задокументовано 450 випадків застосування тортур.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО