У столиці викрили діяльність масштабного наркосиндикату

Сьогодні, 27 серпня, оперативники Нацполіції припинили діяльність організації, учасники якої займалися виготовленням, зберіганням та розповсюдженням наркотиків в особливо великих розмірах. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

«Наприкінці 2019 року, правоохоронці затримали групу осіб, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків. Інформація про причетність до протиправних дій не знайшла підтвердження. Але подальше відпрацювання цього угрупування вивело правоохоронців на розгалужену мережу наркосиндикату», — йдеться в повідомленні.

25-річний раніше не судимий киянин налагодив схему придбання через інтернет великих партій накротиків з метою перепродажу. До свого бізнесу він залучив ще чотирьох осіб віком від 18 до 47 років. Згодом зловмисники почали самостійно виготовляти потрібний наркотовар. Крім того, вони об’єдналися з іншим угрупованням наркодилерів.

Під час санкціонованих обшуків було виявлено чотири нарколабораторії, де виготовляли психотропні речовини.

«У зловмисників вилучено майже 62 тисячі доларів США та 107 тисяч гривень, а також 1,2 кілограма амфетаміну, 14 кілограмів та 500 літрів прекурсорів, 300 таблеток Екстазі, 100 грамів марихуани, 600 пакувальних пакетиків, електронні ваги та ємності для виготовлення і зберігання наркотичних речовин. Крім того, вилучено вогнепальну та холодну зброю, вісім автомобілів, значну кількість оргтехніки, жорсткі диски, флеш-накопичувачі, мобільні телефони та банківські картки. Загальна вартість вилучених наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів складає майже два мільйони гривень», — сказано в звіті.

Затриманим наркодилерам тепер загрожує позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, 3 серпня в Одесі затримали рекордну партію кокаїну.

Раніше, у Києві затримали постачальників наркотиків військовим.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО