США запровадили санкції стосовно сина Башара Асада

США розширили список санкцій проти Сирії десятьма компаніями і чотирма особами, серед яких син президента країни Башара Асада Хафез Асад.

Про це під час брифінгу в Білому домі заявила прес-секретар президента США Кейлі Макінані.

Так, до списку санкцій проти Сирії було внесено чотири людини, зокрема сина сирійського лідера, і десять компаній.

«Адміністрація (США), як і раніше, віддана довгостроковому політичному врегулюванню в Сирії. Режим Асада і його покровителі повинні визнати, що політичне рішення - єдиний життєздатний механізм для мирного закінчення сирійського конфлікту», - зазначила Макінані.

Вона також підкреслила, що нові обмежувальні заходи не спрямовані проти сирійського народу, й анонсувала подальше розширення списку.

«Підуть нові санкції, які будуть частиною постійної кампанії економічного і політичного тиску, спрямованого на те, щоб не дати режиму Асада ресурсів, які він використовує для війни проти сирійського народу», - сказала прес-секретар.

Нагадаємо, на початку травня президент США Дональд Трамп продовжив дію односторонніх санкцій проти Сирії ще на один рік.

Як відомо, у лютому Євросоюз розширив санкції щодо нинішньої влади Сирії. До «чорного списку» потрапили ще вісім осіб та дві компанії.

Слідом за ЄС санкції проти Сирії запровадила Великобританія.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО