«Плівки Вовка»: ВАКС обирає запобіжний захід голові ДСА Холоднюку

Вищий антикорупційний суд розглядає клопотання про обрання запобіжного заходу голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку, якого НАБУ та САП підозрюють у зловживанні впливом, що зафіксовано на так званих плівках Окружного адміністративного суду міста Києва.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили в ВАКС.

За словами керівниці відділу комунікацій суду Олесі Чемерис, детектив НАБУ і прокурор САП клопочуть про обрання запобіжного заходу у вигляді 1 мільйона гривень застави із покладанням низки обов'язків. Вона також додала, що засідання не транслюватимуть онлайн через позиції сторін.

За інформацією журналіста «Слово і діло», сторона захисту заперечувала проти трансляції засідання.

Як відомо, Холоднюка підозрюють у причетності до злочинної організації, створеної керівником Окружного адмінсуду Києва Павлом Вовком, у зловживанні впливом та у перешкоджанні діяльності Вищої ради правосуддя. За версією слідства, Холоднюк за допомоги ОАСК заблокував призначення нового керівника Держсудової адміністрації.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Павлу Вовку, Холоднюку та іншим. Пізніше у Національному бюро оприлюднили частину матеріалів прослушки кабінету Вовка. Журналіст «Слово і діло» розібрався, у чому саме підозрюють керівника ОАСК та інших фігурантів плівок.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО