Буславець прокоментувала блокування закону про «зелені» тарифи

У Міненерго вважають одним з головних досягнень ухвалення закону про зниження «зелених» тарифів і сподіваються, що Рада незабаром зможе розблокувати його для підписання.

Про це повідомила в.о. міністра енергетики Ольга Буславець на пресконференції в понеділок, 27 липня, підбиваючи підсумки 100 днів роботи на посаді.

«Я розраховую на те, що народні обранці вирішать це питання, і, не чекаючи позачергового засідання ВР, розблокують можливість передачі на підпис президенту цього законопроекту», – заявила Буславець.

За її словами, у роботі над зниженням «зелених» тарифів брали участь Кабмін, президент, а також профільний комітет Ради.

«Це наша спільна перемога. Цьому передувала непроста робота зі складанням, а потім підписанням меморандуму з виробниками «зеленої» енергетики», - додала Буславець.

Нагадаємо, Рада 21 липня ухвалила закон про «зелені» тарифи. Він передбачає зниження тарифів для сонячних електростанцій на 15%, для вітроелектростанцій - на 7,5% без пролонгації терміну їх дії.

Однак у ВР був зареєстрований проєкт постанови, який заблокував підписання законопроекту. Автор постанови - народний депутат, член депутатської групи «Партія «За Майбутнє» Ганна Скороход.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО