У Кропивницькому на весіллі сталося масове отруєння

У Кропивницькому розслідують спалах гострої кишкової інфекції після святкування весілля.

Про це повідомляє регіональне управління Держспоживслужби.

«П'ятеро постраждалих, серед яких двоє дітей до 17 років, напередодні перебували на святкуванні весілля в кафе в Кропивницькому. З попередніми діагнозами харчова токсикоінфекція (три людини) і гастроентероколіт (дві особи) постраждалих госпіталізували до Центральної міської лікарні», - йдеться в повідомленні.

Фахівці Держспоживслужби при обстеженні кафе виявили низку порушень у сферах санітарного законодавства та безпеки харчових продуктів, а також недотримання протиепідемічних заходів.

Також на святкуванні весілля знаходилося близько 30 осіб, що є порушенням протиепідемічних вимог, адже на період карантину при організації банкетів дозволяється участь не більше 10 осіб.

Для проведення лабораторних досліджень при розслідуванні спалаху фахівці відібрали 4 проби питної води, готових страв, харчових продуктів, змиви на наявність патогенних і умовно-патогенних мікроорганізмів.

За результатами інспектування кафе був складений протокол про адміністративне правопорушення у сфері санітарного законодавства та протокол про порушення протиепідемічних заходів в період карантину. Також готується припис і розглядається питання про тимчасове призупинення роботи закладу. Матеріали справи передані до правоохоронних органів.

Раніше в Запоріжжі закрили базу відпочинку після масового отруєння.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО