Верховна рада планує змінити графік роботи після канікул

Нардепи планують змінити регламент Верховної ради і проводити засідання в пленарні тижні за скороченим графіком.

За відповідний законопроект №3608 «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України з графіком проведення пленарних засідань» в першому читанні сьогодні, 15 липня, проголосували 324 нардепи.

Згідно з документом, регламент роботи Ради хочуть організувати так:

у вівторок, середу, четвер і п'ятницю пленарне засідання триває з 10 до 15 години (в п'ятницю - до 16 години) з перервою з 12:00 до 12:30.

При цьому понеділок і час після завершення пленарних засідань відводяться для самостійної роботи народних депутатів, пов'язаної із здійсненням депутатських повноважень, а в разі необхідності - проведення засідань комітетів, тимчасових спеціальних комісій і тимчасових слідчих комісій, депутатських фракцій.

«Рада може прийняти рішення щодо одноразової зміни тривалості пленарного засідання. Рішення про продовження пленарного засідання після 15 годин (в п'ятницю - після 16 годин) більш ніж на 15 хвилин приймається Верховною радою на цьому пленарному засіданні до перерви з 12:00 до 12:30», - уточнили в законопроекті.

При цьому на кожному пленарному тижні в п'ятницю з 10 до 11:00 відводиться час для «години запитань до уряду». З 14:00 і до завершення пленарного засідання - час для стислих (до 3 хвилин) оголошень запитів і прийняття рішень щодо підтримку запитів, обговорення відповідей, а також для виступів нардепів.

Нагадаємо, робота третьої поточної сесії ВР завершиться 17 липня. Завтра, 16 липня, в Раді пройде урочисте засідання за участю президента.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО