Бойовики вбили військового медика, ще двох бійців поранено

У понеділок, 13 липня, російські найманці обстріляли трьох військовослужбовців, які здійснювали евакуацію тіла загиблого поблизу Зайцевого бійця Об'єднаних сил.

Про це повідомили у штабі ООС.

Внаслідок обстрілу зі стрілецької зброї, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів загинув військовий медик. Ще одного військовослужбовця було поранено, один отримав бойове травмування.

Як розповіли в штабі, підконтрольні Кремлю бойовики, попри домовленості щодо евакуації та відповідне маркування, накрили групу українських військових вогнем зі стрілецької зброї. Останні були в декількох метрах від тіла полеглого бійця.

«Група відійшла, але військовий медик поспішив на допомогу пораненому. В цю мить противник знову почав обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів», — йдеться далі.

Наразі тіла загиблих та поранений воїн знаходяться на місці обстрілу. Українська сторона веде переговори з СММ ОБСЄ щодо їхньої евакуації.

Український військовий, тіло якого мали доставити на підконтрольну Україні територію, підірвався на невідомому вибуховому пристрої поблизу населеного пункту Зайцеве.

Нагадаємо, у понеділок, 13 липня, в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню.

Також повідомлялося, що бойовики блокують роботу КПВВ «Мар'їнка».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО