Інцидент з українцями в Греції: з'явилися подробиці від посольства

Українські консули працюють над тим, щоб проти непропущених до Греції українських туристів не застосовували процедуру депортації.

Про це повідомляє посольство України в Греції в неділю, 5 липня.

«Консули України співпрацюють з відповідними державними структурами Греції для того, щоб до непропущених громадянам України, які віднесені до категорії «небажані», не застосовувалася процедура «депортації», - сказано в повідомленні.

У відомстві також назвали рейси, якими люди зможуть повернутися до України.

«Повернення наших громадян додому можливо першими зворотними рейсами Афіни-Київ: Wizzair - 7 липня о 21:55, Ryanair - 6 липня (щодо точного часу рейсу очікується підтвердження)», - додали в посольстві.

При цьому в посольстві нагадали, що необхідно уважно вивчати інформацію щодо режиму в'їзду до Греції.

«Вся інформація про відсутність дозволу українцям на в'їзд до Греції розміщена на мапі МЗС України, сайті і Facebook посольства. На жаль, це не перший випадок, коли згадані авіакомпанії беруть на борт громадян України на рейси до Афін, незважаючи на збереження обмежувальних заходів на в'їзд до Греції», - заявили в посольстві.

Нагадаємо, в аеропорту Афін затримали 17 громадян України, серед яких були і діти. Їх відвезли до поліцейського ізолятору на території аеропорту і розмістили в камерах.

У МЗС пояснили, чому українців не пустили до Греції.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО