Австрія схвалила новий пакет заходів з порятунку економіки

Уряд Австрії схвалив новий пакет заходів з порятунку економіки, що збільшує суму допомоги приблизно до 50 мільярдів євро.

Про це повідомляє Kurier у вівторок, 16 червня.

Пакет складається із заходів, які передбачають одноразову виплату допомоги з безробіття в розмірі 450 євро протягом трьох місяців, скорочення найнижчої ставки прибуткового податку до 20% з 25% і податкові пільги для інвестицій компаній до 14%.

Зазначимо, що нові заходи доповнять раніше виділені 38 мільярдів євро допомоги компаніям і робітникам, вперше оголошеної в березні. Новий пакет становить приблизно 12 мільярдів євро.

«Ми повертаємося до нормального життя швидше, ніж багато інших країн, але все одно необхідно надавати допомогу ... і забезпечити стимули для зростання, щоб економіка могла відновитися якомога швидше», - заявив канцлер Австрії Себастьян Курц.

Зокрема, новий пакет включає в себе 5,2 мільярда євро податкових пільг і 6,3 мільярда євро «інвестиційного пакету», включаючи інвестиційні податкові пільги.

Раніше Єврокомісія запропонувала створити фонд для відновлення економіки ЄС після пандемії коронавірусу об'ємом в 750 млрд євро.

Нагадаємо, Європарламент схвалив виділення Україні коштів на боротьбу з коронавірусом розміром у 1,2 млрд євро.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО