Стало відомо, чи пускатимуть на ЗНО-2020 з підвищеною температурою

До здачі ЗНО можуть допускатися учасники з підвищеною температурою, проте їм рекомендується мати з собою довідку з медустанови.

Про це повідомив в.о. директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко під час брифінгу про умови проведення ЗНО-2020 в п'ятницю, 12 червня.

За його словами, тести на коронавірус прямо на пунктах здачі ЗНО проводити не будуть, а будуть орієнтуватися на вимоги протоколу МОЗ.

«Швидкий тест на пункті пропуску робити не будуть, тому що для того, щоб забезпечити таку кількість пунктів тестування фахівцями, які здатні здійснити правильно експрес-тестування, поки можливості немає. Температура, зазначена в протоколі - 37,2, вона є орієнтовною», — сказав Бойко.

Він порадив всім тим, хто може з тієї чи іншої причини мати підвищену температуру в день ЗНО, взяти з собою довідку від лікаря.

«Ми розуміємо, що певна категорія наших дітей має захворювання, при яких може триматися субфебрильна температура, тобто температура може коливатися в межах вище, ніж це допускає головний санітарний лікар. Тому ми радимо всім таким дітям взяти довідки від лікувальних установ, що підтверджують наявність субфебрильної температури, і в разі її виявлення під час входження до пункту тестування таким дітям при наявності довідки буде надана можливість зайти в пункт тестування та почати роботу», — додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про дати ЗНО-2020.

На сьогоднішній день для проходження основної сесії ЗНО зареєструвалися 379 493 особи.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО