Ляшко прокоментував зростання захворюваності на коронавірус

Незначне зростання захворюваності на коронавірус не завадить продовжити вихід із карантину.

Про це заявив в п'ятницю, 5 червня, заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ході пресбрифінг в Києві в п'ятницю.

Він прокоментував прогнози, згідно з якими захворюваність зростатиме при знятті обмежень.

«Такі випадки вже є в деяких країнах, коли дуже різко скасували карантинні заходи та це привело до значного сплеску. Ми зараз бачимо динаміку до зростання, але вона невелика і дозволяє справлятися з цією кількістю випадків захворювання на коронавірус», - сказав Ляшко.

Він не виключає впровадження адаптивного карантину під час другої хвилі захворюваності, яка очікується восени 2020 року.

«Спільними зусиллями з економістами та науковими установами ми впровадили адаптивний карантин, щоб подивитися і спокійно вийти з першої хвилі карантину, розробити чіткий план і розуміння того, як нам впроваджувати протиепідемічні заходи, якщо у нас буде поява другої хвилі захворювання, без введення загальнонаціонального карантину» , - сказав Ляшко.

Своєю чергою, міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що масковий режим поки що скасовуватися не буде.

«Уряд запровадив режим адаптивного карантину, ввів деяке пом'якшення етапу виходу з карантину, але карантин не скасований. Я хочу нагадати, що у нас хворіють люди на COVID-19 і на сьогодні - 553 особи, вчора було 588. Стратегія, яка була обрана, це стратегія стримування, але вона жодним чином не скасовує масковий режим, дотримання соціальної дистанції», - сказав він.

Як раніше повідомлялося, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 553 осіб, зафіксовано 15 летальних випадків, 330 пацієнтів одужали.

Також нагадаємо, на ранок п'ятниці, 5 червня, у світі 6 601 349 осіб інфіковані COVID-19. Загальна кількість померлих від інфекції становить 389 645 людини. Одужали 2,8 млн осіб.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО