Лабораторіям МОЗ перерахували 650 мільйонів для реагування на коронавірус

Зі стабілізаційного фонду перерахували уже 650 млн грн для лабораторних підрозділів МОЗ для того, щоб забезпечити готовність і реагування на поширення коронавірусу.

Про це під час брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров’я України, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Зараз завершені всі процедури, і 650 млн грн із фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою - так званого стабілізаційного фонду, перераховано для лабораторних підрозділів Міністерства охорони здоров’я для того, щоб забезпечити готовність і реагування на поширення коронавірусної хвороби. Із цих коштів 280 млн грн - це кошти, які йдуть на оплату роботи працівників лабораторних центрів, які працюють як при проведенні епідеміологічних розслідувань, так і при проведенні лабораторних досліджень в самих лабораторних центрах», - сказав Віктор Ляшко.

Він зазначив, що на закупівлю тест-систем, обладнання та реактивів у цих центрах виділено близько 300 млн грн.

«Із них 190 млн грн для закупівлі ПЛР-тестів, а також реактивів, щоб проводити ці дослідження. Тим більше, що за минулу добу лабораторними центрами Міністерства охорони здоров’я спільно з іншими лабораторіями проведено рекордну кількість ПЛР-тестувань - 11 тис. 100 досліджень, це найбільша кількість за останній період», - додав Віктор Ляшко.

Нагадаємо, в Україні на ранок 5 червня лабораторно підтверджено 25 963 випадки COVID-19, за добу - понад півтисячі нових.

На ранок п'ятниці, 5 червня, у світі 6 601 349 осіб інфіковано COVID-19. Загальна кількість померлих від інфекції складає 389 645 особи. Одужали 2,8 млн людей.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО