Метро в Україні можуть знову закрити – Ляшко

За підсумками перших днів відновлення роботи громадського транспорту, зокрема метрополітену, перевізникам слід проаналізувати порушення санітарного режиму і вжити заходів, інакше метро можуть знову закрити

Порушення протиепідемічних заходів позначаться на статистиці захворюваності коронавірусів, що може послужити підставою для введення нових обмежень на роботу транспорту.

«Якщо є порушення протиепідемічних заходів, то я думаю, що досить скоро ми це відчуємо на статистиці, яка не дає нам брехати і лукавити», - розповів розповів в ефірі «Обозреватель ТВ» головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Головний санлікар порівняв дотримання карантинних вимог в містах Європи, де метрополітен та інші види громадського транспорту не припиняли роботу, з Україною.

«Коли мені говорять, що в Європі не закривали громадський транспорт, метрополітен, я завжди пропоную своїм опонентам показати фотографії, як заповнюється то або інший транспортний засіб, який перевозить людей в тому чи іншому європейському місті. Питання до всіх українців: якщо прописані ці норми, якщо прописано, що потрібно заходити в транспорт в медичній масці, якщо прописано, що треба дотримуватися дистанції, то цих норм треба дотримуватися», - розповів він.

Також Ляшко прокоментував факти неправильного носіння медичної маски, коли вона не закриває ніс. І порекомендував, дотримуватися санітарної дистанції в 2 метри.

Він нагадав, що на зустрічі з представниками Міністерства інфраструктури та перевізників ті гарантували забезпечення всіх санітарних вимог.

Нагадаємо, вчора, 25 травня в Києві, Харкові та Дніпрі відновили роботу метрополітени. Як відомо, метро було закрито для пасажирів з 17 березня.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО