Ціни на нафту еталонних марок знову ростуть

Під час торгів ціни на нафту еталонних марок підвищуються після зниження напередодні.

На лондонській біржі ICE Futures липневі ф'ючерси станом на 8:02 по Києву торгувалися по 29,89 доларів за барель - це на 0,17 долара (0,57%) вище за ціну на закритті попередньої сесії.

У той же час червневі ф'ючерси на WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) подорожчали на 0,2 долара (0,83%) - до 24,19 доларів за барель.

На закритті попередніх торгів ціна червневих ф'ючерсів на нафту WTI склала 23,99 доларів за барель, опустившись на 0,57 долара (2,3%).

За даними Міненерго США, запаси нафти в країні збільшилися на 4,59 млн барелів. Резерви бензину в США за тиждень знизилися на 3,16 млн барелів, дистилятів - виросли на 9,52 млн барелів.

Тим часом експерти відзначають, що значне відновлення цін, ймовірно, відбудеться тільки в середині року, оскільки в найближчій перспективі істотний надлишок запасів нафти збережеться.

Нагадаємо, 20 квітня ціна нафти американської марки WTI з постачанням в травні вперше в історії впала до від'ємних значень - до мінус 40 доларів за барель. За падінням травневих ф'ючерсів WTI пішов обвал червневих за двома маркам.

Раніше країни ОПЕК+ досягли остаточної угоди про скорочення видобутку нафти майже на 10 млн барелів на добу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО