В Україні планують побудувати лабораторію для розробки вакцин – Ляшко

В Україні може з'явитися нова лабораторія, в якій будуть займатися розробкою тест-систем та імунобіологічних препаратів.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю «Сегодня», опублікованому 6 травня.

За його словами, лабораторію для розробки вакцин планується створити на базі Інституту епідеміології ім. Громашевського. Це питання вже обговорювалося з директором інституту.

«І ми прийняли тоді рішення, що ми побудуємо одну лабораторію на території Інституту епідеміології, яка буде працювати як для практичних досліджень, які зараз проводяться для коронавірусної хвороби, так і для наукових досліджень. Це нам дозволить з'єднати науку і практику. Надалі ми зможемо розробляти певні діагностичні тест-системи або досліджувати ефективність лікування певних препаратів. Також буде можливість займатися розробкою імунобіологічних препаратів», - пояснив він.

Терміни створення лабораторії Ляшко не уточнив. При цьому він зазначив, що на сьогоднішній день в Україні не ведеться розробка жодної вакцини.

Нагадаємо, днями МОЗ схвалило клінічні випробування препарату «Біовен» для лікування коронавірусу. Вони будуть проходити в п'яти лікарнях України.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО