Болгарія готується до послаблення карантину

Болгарія має намір наступного тижня послабити карантинні обмеження, скасувавши заборону на виїзд за межі своїх місцевих громад.

Про це заявив прем'єр-міністр Бойко Борисов, повідомляє Reuters.

За словами Борисова, контрольно-пропускні пункти, які контролюють міжміські поїздки, найімовірніше, будуть зняті в середу, коли в Болгарії відзначається День Святого Георгія.

«Я дійсно сподіваюся на дисципліну. Ми повинні звикнути жити із цим вірусом, він не закінчиться через рік чи два», - сказав він.

Найближчими днями будуть зняті й інші обмеження. Бари і ресторани відновлять роботу після перевірок регіональними інспекціями охорони здоров'я й агентством із безпеки харчових продуктів. Спортсменам буде дозволено проводити індивідуальні тренування.

«Індивідуальні заняття спортом на відкритому повітрі дозволені із завтрашнього дня, але не змагання. Також будуть відкриті басейни з дотриманням усіх заходів безпеки: дезінфікуючі засоби в роздягальнях, (дотримання) безпечної відстані», - сказав Борисов.

Нагадаємо, з 17 квітня для протидії поширення коронавірусу влада Болгарії запровадила карантинні обмеження в столиці Софії.

Як відомо, Болгарія оголосила надзвичайний стан через коронавірус 13 березня.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО