Справа Гандзюк: активісти влаштували протест під ОП через завершення розслідування

Активісти ввечері в понеділок, 27 квітня, провели акцію протесту біля Офісу президента через завершення досудового розслідування в справі активістки Катерини Гандзюк.

Про це повідомляє Громадське 27 квітня

Присутні зажадали звільнити генпрокурора Ірину Венедіктову і чекали пояснень від президента Володимира Зеленського про завершення досудового слідства.

Учасники акції вважають, що завершення досудового слідства є передчасним, адже прокуратура і СБУ ще мають для цього три місяці.

«На думку активістів, це свідчить про «злив справи» новим генеральним прокурором Іриною Венедіктовою і грає на користь стороні захисту, оскільки останні зможуть заявляти про недостатню кількість доказів», - йдеться в повідомленні.

Протестуючі на акції запалили фаєри і скандували «Венедіктову у відставку» і "Хто замовив Катю Гандзюк?».

До мітингувальників вийшли спікер президента України Юлія Мендель і прокурор у справі Андрій Сенюк. Мендель запевнила, що почула, чим незадоволені активісти, і додала, що поки реакції від президента ще немає.

Згодом до активістів вийшов і заступник генпрокурора Олексій Симоненко, який відповідальний за справу Гандзюк. Він сказав, що нові докази у справі відсутні, тому справу передали в суд. У той же час, тих, що вже отримали, на його думку, досить. Також Симоненко додав, що прокуратура розрахувала час так, щоб захист підозрюваних встиг ознайомитися з матеріалами справи, яких більше 50 томів.

За останніми даними, кілька десятків активістів вирушили протестувати біля будинку генпрокурора Ірини Венедіктової.

Раніше в СБУ заявили про завершення розслідування вбивства Ганддзюк.

Також стало відомо, що підозрюваний в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, помічник екснардепа Миколи Паламарчука Ігор Павловський пішов на угоду зі слідством.

Нагадаємо, напад на Гандзюк відбувся в 2018 році, невідомий облив її концентрованою сірчаною кислотою біля будинку. Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО