Нацрада позапланово перевірить один з українських телеканалів і радіостанцію

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні в середу, 9 квітня, призначила позапланову перевірку телеканалу «Прямий». Також буде перевірена одна з радіостанцій.

Про це повідомляється на сайті Нацради.

У повідомленні сказано, що позапланова виїзна перевірка «Прямого» відбудеться на підставі моніторингів телеканалу в період з 19 жовтня 2019-го по 22 лютого 2020 року. Зокрема, мова йде про програму «Вата-шоу», яку вів Андрій Полтава.

Як заявили в Нацраді, деякі висловлювання в «Вата-шоу» були розцінені як такі, що «мають ознаки порушення цілої низки статей законів України («Про телебачення і радіомовлення», «Про інформацію» та «Про захист суспільної моралі»).

Також в Нацраді додали, що позапланово перевірять харківське «Радіо Слобожанщини», моніторинг якого також виявив порушення закону.

Зокрема, 24 березня на радіо звучала пісня «Квіти під снігом» у виконанні Олександра Панайотова і Лариси Доліної.

У Нацраді нагадали, що ця артистка включена до «чорного списку» діячів культури РФ. Крім того, радіо не виконало необхідну квоту радіопередач державною мовою (40,5% - при встановленій законом нормі 60%).

Також одна з реклам звучала не державною мовою.

«Накази про проведення перевірок будуть видані після завершення карантину, тоді ж відбудуться і самі перевірки. За результатами перевірок регуляторний орган ухвалить відповідні рішення», - уточнили у відомстві.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський призначив нових членів Нацради.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО