Декларація глави МОЗ Степанова: велика квартира в Києві, елітні годинники та авто

Новоспечений міністр охорони здоров'я Максим Степанов подав щорічну електронну декларацію як колишній голова Одеської обласної державної адміністрації.

Відповідний документ оприлюднений в реєстрі декларацій.

У ній він вказав, що станом на кінець 2019 року володів величезною квартирою в Києві загальною площею 340,9 кв. м і машиномісцем на 18 кв. м. Також Степанов має три елітних наручних годинники, а саме: Rolex, Breguet і Piaget. Його ж дружина має чотири таких годинники: Rolex, два Breguet і Girard-Perregaux. Крім цього, вона має ювелірні вироби марки Mauboussin і Cartier (підвіски із дорогоцінного металу з дорогоцінним камінням), підвіску і сережки Van Cleef & Arpels, дві каблучки Cartier, дві шуби з хутра Marco&Vanoll і Loro Piana.

Пересувається глава МОЗ двома автомобілями Land Rover Range Rover 2014 року випуску та Lexus LX470 2005 року. У дружини Степанова Lexus GX460 2013 року та Lexus LX 450 2016 року. Має Степанов із дружиною й бізнес. Зокрема, міністр володіє корпоративними правами в ТОВ «Республіканський правовий союз», IPDevelopment Group OU і ТОВ «Ед'югет», де має частки також його дружина. Наталя Степанова володіє правами і в інших ТОВ: «Спецагротех», «Гарномедика», «Феір Піксел», «Країна бажань» і «Міськпостачзбут».

За минулий рік глава МОЗ заробив 87 тис. 807 грн як очільник Одеської ОДА і отримав проценти в Ощадбанку на суму 2,83 млн грн. Його дружина в процентах отримала трошки більше 900 тис. грн. Водночас вона задекларувала 1,6 млн грн доходу від підприємницької діяльності і 257 тис. грн зарплати в НМУ імені О.О. Богомольця та в Інституті нефрології НАМН України. Готівкою в подружжя 46,5 тис. дол., 11 тис. 300 євро і 180 тис. грн. На банківських рахунках сімейство Степанових зберігає 26,78 млн грн, 817 дол. і 302 євро.

Нагадаємо, що обіцянки Степанова вже моніторили аналітики «Слово і Діло», коли він перебував на посаді голови ОДА. За більш ніж два роки на посаді він виконав 79% своїх обіцянок.

Раніше Верховна рада спершу не змогла призначити Степанова главою МОЗ. Проте вже вдруге парламентарі спромоглися дати необхідні голоси.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО