У МЗС повідомили, як проходить евакуація українців зі Шрі-Ланки

Вже 160 українців, які в зв'язку з припиненням авіасполучення на тлі поширення коронавірусу застрягли на Шрі-Ланці, вилетіли з аеропорту в Коломбо, ще 20 мають вилетіти сьогодні.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ у Telegram.

«Станом на 21 березня 160 українських громадян вже вилетіли зі Шрі-Ланки, ще 20 вилетять сьогодні», — йдеться у повідомленні.

Вказано, що туристична компанія Join Up працює зараз над тим, щоби безкоштовно розселити всіх, у кого закінчується путівка на Шрі-Ланці. Також розглядається питання покриття витрат тих туристів, які самостійно оплачують своє проживання після закінчення строку дії путівки. Компанія планує вивезти всіх своїх туристів зі Шрі-Ланки.

«Додатково, для туристів, які прибули самостійно на Шрі-Ланку, 23 березня очікується чартерний рейс Коломбо-Київ, розрахований на 200-215 місць (виліт з Коломбо приблизно об 11-12 год дня). Орієнтовна вартість квитка — 500 доларів США», — вказано у повідомленні.

Також зазначається, що туристам у Шрі-Ланці радять залишатись на зв’язку з туроператорами та консулом Посольства України в Індії, і якщо вони не можуть скористатися жодною з вищеперерахованих можливостей — потрібно повідомити про це Посольство України в Індії.

Раніше повідомлялося, що на Шрі-Ланці 105 українців не змогли вилетіти додому через відмову «Борисполя» прийняти рейс.

Також повідомлялося, що українці будуть евакуйовані трьома рейсами 18, 20 і 21 березня.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО