Каннський кінофестиваль перенесли через коронавірус

Міжнародний Каннський кінофестиваль, який щорічно проходить в травні на півдні Франції, перенесений на кінець червня через поширення коронавірусної інфекції.

Про це в четвер, 19 березня, заявили організатори заходу.

«У цей період глобальної кризи в галузі охорони здоров'я ми думаємо про жертви COVID-19 і висловлюємо нашу солідарність з усіма, хто бореться з цією хворобою. Сьогодні ми ухвалили наступне рішення: Каннський кінофестиваль не може бути проведено в заплановані терміни, з 12 по 23 травня», - йдеться в повідомленні.

Організатори запевнили, що будуть стежити за ситуацією. Крім того, вони висловили надію на те, що фестиваль все ж відбудеться в кінці червня - початку липня цього року.

Нагадаємо, пісенний конкурс Євробачення, який повинен був пройти 12-16 травня в Роттердамі, скасований через пандемію коронавірусу.

Раніше УЄФА ухвалив рішення перенести Чемпіонат Європи з футболу з цього року на наступний через пандемію коронавірусу.

Також через коронавірус було призупинено проведення низки клубних турнірів, серед яких англійська Прем'єр-ліга, французька Ліга 1, іспанська Прімера, італійська Серія А. Також УЄФА призупинив розіграші Ліги чемпіонів і Ліги Європи.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО