Нацполіція склала вже десятки протоколів за порушення режиму карантину

Нацполіція за останню добу зафіксувала десятки порушень правил щодо карантину, який було запроваджено в Україні через поширення коронавірусної інфекції.

Про це повідомив заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич.

За його словами, поліцейські склали 32 адмінпротоколи про порушення правил щодо карантину людей.

«Національна поліція працює в посиленому режимі. Щодобово заступає понад 15 тисяч поліцейських для забезпечення карантинних заходів. Також створені мобільні групи, у тому числі зі співробітниками Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної гвардії України. Крім забезпечення карантинних заходів, ми виконуємо свою повсякденну роботу, реагуємо на заяви та повідомлення громадян», – розповів Олександр Фацевич.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський схвалив запровадження штрафу до 170 тис. гривень за порушення правил карантину та позбавлення волі на термін від 5 до 8 років, якщо це призвело до загибелі людей.

Також повідомлялося, що 18 березня водії комунального громадського транспорту почали викликати поліцію, якщо число пасажирів у салоні перевищує 10 осіб.

«Слово і Діло» з'ясувало, як штрафують за порушення правил карантину в Україні та інших країнах, докладніше – на нашій інфографіці.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО