МЗС дало рекомендації українцям через спалахи коронавірусу

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до країн або окремих територій, де зафіксовано вірус COVID-19.

Про це сказано в рекомендаціях на сайті МЗС.

У міністерстві підкреслили, що коронавірус вже поширився на 101 країну. Громадянам України, які продовжують перебувати в країнах, де зареєстровані випадки інфікування, потрібно бути особливо обережними, дотримуватися і виконувати вимоги місцевої влади, уникати відвідування уражених вірусом регіонів.

Також МЗС радить повідомити про своє місцезнаходження та контактні дані до найближчої дипломатичної установи України.

Разом з тим в МЗС рекомендують зареєструватися на сайті відомства і стежити за рекомендаціями щодо ситуації в окремих країнах, де вірус проявився найактивніше.

«У разі потрапляння в надзвичайну ситуацію, виникнення загрози життю та здоров'ю, рекомендуємо громадянам України невідкладно звертатися в найближчу дипломатичну установу України або на цілодобову гарячу лінію МЗС: + 38-044-238-16-57, e-mail - cons_or@mfa.gov.ua», - додали у відомстві.

Також в МЗС закликали слідувати рекомендаціям ВООЗ і МОЗ.

Нагадаємо, на сьогодні коронавірус зафіксований в 101 країні. Кількість хворих на COVID-19 в світі перевищила 110 тисяч осіб. Померли майже 3800 осіб.

В Україні офіційно підтверджено тільки один випадок зараження коронавірусом - у жителя Чернівців, який приїхав з Італії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО