Кулеба розповів, як планує реформувати МЗС

Новообраний голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про свої плани на посаді.

Як повідомили в пресслужбі МЗС, про це Кулеба розповів на зустрічі зі співробітниками відомства. За його словами, головними в МЗС повинні стати саме люди, тому найважливішою людиною у відомстві буде не міністр, а аташе.

«Людина, яка знизу буде мотивувати людей, підштовхувати вгору процеси і отримувати свою нагороду у вигляді кар'єрного зростання», - сказав Кулеба.

Також міністр планує змінити систему роботи в МЗС, щоб «людина з низової ланки була у всіх процесах, а не сиділа закритою в кабінеті, виконуючи доручення зверху».

«Я прошу, щоб крім керівної ланки у зустрічах міністра брали участь деск-офісери. Люди, які вивчили предмет. І я хочу, щоб таку ж практику ввели заступники міністра, керівники департаментів», - сказав міністр.

Кулеба також заявив і про намір посилити інститут заступників міністра. За його словами, в планах - підтягнути їх до свого рівня.

«Розмова з заступником міністра матиме таку ж вагу, як розмова з міністром. Це буде стосуватися не тільки внутрішніх, але і міжнародних зустрічей. Винятком будуть лише кілька країн, з урахуванням їх внутрішньої ситуації», - повідомив Кулеба.

Нагадаємо, 4 березня Рада призначила Дмитра Кулеба міністром закордонних справ.

Того ж дня ВР затвердила новий склад Кабміну на чолі з Денисом Шмигалем.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО