Зведення штабу ООС 3 березня: 13 обстрілів, є поранені

За минулу добу незаконні збройні формування 13 разів порушували режим припинення вогню на Донбасі. В результаті обстрілів було поранено двох українських військових, а ще троє отримали бойові травми.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил вранці 3 березня.

«2 березня збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок ворожих обстрілів двоє українських військовослужбовців отримали поранення, троє - бойові поразки», - йдеться в повідомленні на офіційній сторінці штабу ООС в Facebook.

Сім обстрілів зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід, а саме поруч із н.п. Мар'їнка та Опитне - із гранатометів різних систем і стрілецької зброї, двічі неподалік Красногорівки - зі ствольної артилерії калібру 152 мм - 2 снаряди і 3 міни - з міномета калібру 120 мм, в районі Авдіївки - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, поруч з Новомихайлівкою - з міномета калібру 120 мм - 6 мін, а також противник вів вогонь з великокаліберних кулеметів, поблизу Лебединського - з ручного протитанкового гранатомета, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Північ противник здійснив шість обстрілів українських позицій, а саме двічі поблизу Орехово - з 120-мм міномета - 10 мін і зробив 4 постріли з станкового протитанкового гранатомета, двічі в районі Новотошківському - з міномета калібру 120 мм - 31 міна, двічі неподалік Кримського - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Також в штабі зазначили, що бойовики вели вогонь по н.п. Красногорівка з міномета калібру 120 мм. Внаслідок розриву міни біля будинку вибуховою хвилею було вибито шибки, осколками якого була поранені місцева мешканка.

«З поточної доби російські окупаційні війська з міномета калібру 82 мм випустили 8 мін по захисникам населеного пункту Широкино, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання Схід. За поточну добу втрат немає», - додали в штабі.

Крім того, в пресцентрі додали, що «за підтвердженими даними втрати російських окупаційних військ протягом останніх двох днів склали: незворотними - 4 людини, пораненими і травмованими - 2 людини, знищено озброєння і військової техніки - 2 одиниці».

Раніше стало відомо ім'я загиблого на Донбасі українського військового.

Також нагадаємо, КПВВ на Донбасі перейшли на весняний графік.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО