Суд відмовився заарештувати генерала, котрий видворив Саакашвілі

Печерський райсуд столиці відмовився помістити під домашній арешт ексзаступника голови Державної прикордонної служби, генерала Артура Піменова. Його підозрюють у незаконному видворенны Міхеіла Саакашвілі з України в лютому 2018 року.

Про це повідомляється матеріалах суду.

Державне бюро розслідувань підозрює Піменова у тому, що він, будучи в лютому 2018 року директором департаменту оперативної діяльності Державної прикордонної служби, разом зі своїм підлеглим брав участь у незаконній реадмісії Саакашвілі.

Встановлено, що прикордонники чотири дні спостерігали за ним і 12 лютого 2018 року затримали в ресторані «Сулугуні» в центрі Києва. Під час затримання прикордонники застосували фізичну силу і наділи Саакашвілі на голову мішок. Його доставили до аеропорту «Жуляни», а потім на вертольоті Держприкордонслужби перемістили до аеропорту «Бориспіль», де посадили до літака на Польщу.

Суд в лютому 2020 року вирішив не відправляти генерала Піменова під домашній арешт і відпустив його під особисте зобов'язання. При цьому експрикордонник зобов'язаний здати свої паспорти і не залишати місце проживання без дозволу слідства.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО