ДБР повідомило про підозру екснардепу за перешкоджання роботі журналіста

Депутату Верховної ради VIII скликання оголосили про підозру в перешкоджанні законній професійній діяльності працівника ЗМІ.

Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань на сторінці у Fаcebook у вівторок, 25 лютого. Як уточнили в Бюро, інцидент стався 18 жовтня 2019 року.

«Слідством встановлено, що колишній народний депутат перешкоджала роботі журналіста при висвітленні їм подій, які відбувалися в залі судового засідання. Підозрювана відібрала в працівника ЗМІ телефон і припинила здійснення відеозапису», – сказано в повідомленні.

Ім'я нардепа в ДБР не називають. Однак за інформацією «Інтерфакс-Україна», йдеться про депутата VIII скликання фракції «Народний фронт» Тетяну Чорновол. Конфлікт трапився на засіданні Апеляційного адмінсуду Києва, який розглядав питання про обрання запобіжного заходу екснардепу з того ж «Народного фронту» Сергію Пашинському.

Якщо провину Чорновол доведуть, її можуть оштрафувати на суму до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Також екснардепу може загрожувати арешт на строк до 6 місяців або обмеження волі до 3 років.

У досудовому розслідуванні провадження процесуально керує Офіс генпрокурора, додали в ДБР.

Нагадаємо, в лютому 2020-го Сергію Пашинському продовжили домашній арешт.

У ДБР також не виключають зміни кваліфікації справи Пашинського.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО