Слідом за ЄС санкції проти Сирії запровадила ще одна країна

Великобританія запровадила додаткові санкції проти Сирії, внісши до списку санкцій вісім бізнесменів і дві компанії з цієї країни.

Про це повідомляється на сайті британського міністерства закордонних справ у понеділок, 17 лютого.

Причиною тому називається пособництво фізичних і юридичних осіб, які потрапили під санкції, «деструктивному сирійському режиму».

Відзначається, що рішення було ухвалено слідом за аналогічним розширенням списку санкцій Ради Євросоюзу в рамках «періоду Перехода».

«Великобританія продовжує тісно співпрацювати з європейськими партнерами, щоб накласти санкції на тих, хто отримує прибуток від руйнівної сирійської війни. Ми також будемо продовжувати відстоювати міжнародні правила, які забезпечують нам безпеку і які режим Асада - і його російські союзники - прагнуть підірвати», - пояснив міністр Близького сходу і Північної Африки Джеймс Клеверлі.

Раніше 17 лютого Євросоюз розширив санкції щодо нинішньої влади Сирії. У «чорний список» потрапили ще вісім осіб і дві компанії.

Нагадаємо також, США запровадили нові санкції проти Російської федерації. Обмеження стосуються трьох російських організацій за законом про нерозповсюдження зброї масового знищення.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО