У Китаї кількість жертв коронавірусу зросла до 1368 людей

У Китаї кількість жертв нового коронавірусу склала 1368 людей, видужали 5963, кількість заражених з моменту спалаху пневмонії перевищила 59,8 тис.

Про це повідомив у четвер інформаційний портал Ван'і з посиланням на дані регіональних влад.

У середу Державний комітет з питань гігієни та охорони здоров'я КНР поінформував про більш 44,6 тис. інфікованих, 1113 жертви і 4740 одужавших. Згідно з оновленими даними, офіційний показник смертності від нового коронавірусу по країні становить 2,28%.

Серед регіонів за кількістю заражених перше місце обіймає центральна провінція Хубей, де зареєстровано 48,2 тис. інфікованих, з них 1310 померли, видужали 3441 людей. Далі йде провінція Гуандун (південь), де захворіли понад 1,2 тис. жителів, Хенань (центр) і Чжецзян (схід), в кожній з яких зафіксовано приблизно 1,1 тис. випадків зараження.

У Пекіні кількість заражених становить 366 осіб, з них 68 виписалися з лікарні, троє померли. У провінції Хейлунцзян кількість померлих від пневмонії склала вже дев'ять людей, кількість інфікованих за весь час досягла 395, з них 31 видужав.

Згідно з офіційними даними, станом на середу під наглядом медиків у країні перебувало понад 185 тис. жителів, що мали тісний контакт з інфікованими. У Китаї також налічується близько 16 тис. осіб з підозрою на вірус, що знаходяться на карантині.

Раніше у ВООЗ назвали терміни початку тестування на людях вакцини від коронавірусу.

Також Всесвітня організація охорони здоров'я направила засоби медичного захисту, а саме медичні маски, рукавички та халати в 18 країн.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО