Для будівництва автошляхів відтепер не потрібен дозвіл ДАБі

Уряд скасував обов'язковий дозвіл ДАБі для початку будівництва доріг. Про це повідомив на своїй сторінці Фейсбук міністр інфраструктури України

За його словами, скасування дозволів на початок робіт з капітального будівництва пришвидшить відновлення автошляхів України.

«Сьогодні уряд запровадив експеримент, який дозволить витрачати час на роботи, а не на папери. Дерегуляція робіт з капітального ремонту доріг пришвидшить відновлення автошляхів України. Підрядник зможе приступити до виконання робіт без дозволу ДАБі (державної архітектурно-будівельної інспекції), залучивши до будівництва, реконструкції та ремонту автомобільних доріг на конкурсних засадах незалежного інженера-консультанта у сфері дорожнього будівництва. Роботи страхуватимуться на період їх виконання та гарантійного строку якості, натомість процедури максимально скоротяться. У результаті реалізації експерименту буде зекономлено до 4 місяців часу. У світовій практиці економія внаслідок залучення інженера-консультанта становить до 15% від вартості будівництва», – заявив Криклій.

Реалізовуватися цей експеримент буде до 1 січня 2022 року, зауважив очільник профільного міністерства.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури проводить аудит ремонту всіх доріг в Україні.

А днями прем’єр-міністр Олексій Гончарук презентував «Дорожню стратегію-2020».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО