В Євросоюзі прокоментували «угоду століття» Трампа

В Євросоюзі оцінять план з врегулювання ситуації між Ізраїлем і Палестинськими територіями, представлений президентом США Дональдом Трампом.

Про це йдеться в заяві Високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозепа Борреля.

За його словами, ініціатива США дає можливість перезапустити «вкрай необхідні зусилля для досягнення переговорного і життєздатного рішення ізраїльсько-палестинського конфлікту».

«Європейський Союз вивчить і оцінить висунуті пропозиції», - йдеться в заяві.

У Брюсселі відзначили, що будуть розглядати пропозиції на основі твердої та єдиної прихильності ЄС до переговорного і життєздатного двостороннього рішення, яке буде враховувати законні прагнення як палестинців, так і ізраїльтян, щоб виконувати всі відповідні резолюції ООН і обумовлені на міжнародному рівні параметри.

«ЄС підтверджує готовність працювати над відновленням змістовних переговорів для вирішення всіх постійних питань статусу і досягнення справедливого і тривалого миру. Він закликає обидві сторони продемонструвати за допомогою політики і дій справжню прихильність дводержавного рішення як єдиного реалістичного способу подолати конфлікт», - йдеться в заяві.

Раніше, 28 січня, президент США Дональд Трамп оголосив умови «угоди століття» щодо палестино-ізраїльського врегулювання, згідно з якою передбачається створення двох держав. На своїй сторінці в Twitter американський лідер опублікував карту нових кордонів Ізраїлю та Палестини, запропонованих в рамках «угоди століття».

Палестинський лідер Махмуд Аббас заявив, що народ Палестини не прийме запропоновану президентом США Дональдом Трампом «угоду століття» щодо врегулювання арабо-ізраїльського конфлікту.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО