Голова комітету ВР допустив звільнення Авакова

Одним із приводів звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова може стати провал розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це заявив голова комітету з питань правоохоронної діяльності Верховної ради Денис Монастирський в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, випробувальний термін Авакова не закінчений, до його роботи на сьогодні дуже пильна увага.

«І я вважаю, що якщо конкретно справа Шеремета розвалиться на очах - це, можливо, буде одним із приводів для того, щоб Арсен Борисович пішов з посади. Принаймні масштаб цієї справи, суспільний резонанс і підозрюваних іншого варіанту не залишає. Ця справа, однозначно, стане рубіконом», - зазначив Монастирський.

Монастирський вважає, що Аваков станом на сьогодні не консультує президента Володимира Зеленського в питаннях законодавчих ініціатив.

«Він, безумовно, рефлексує на президентські ініціативи. І це, напевно, нормально для керівника найбільшого міністерства в країні. Але, напевно, правильно буде сказати, що він не є на сьогодні «застрільником» цих ідей», – уточнив Монастирський.

Нагадаємо, у грудні 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що фігуранти справи про вбивство Павла Шеремета затримані.

Раніше в ГПУ повідомили, що у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета відбулося суттєве просування.

Як повідомлялося, у жовтні Зеленський пригрозив змінити керівництво МВС, якщо справа Шеремета не буде розкрита до певного терміну.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО