ФСБ затримала жителя Криму за підозрою в роботі на спецслужби України

ФСБ Росії повідомила про затримання в окупованому Криму жителя півострова, який нібито за завданням українських спецслужб обладнав схрони з боєприпасами.

Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на Центр громадських зв'язків (ЦГЗ) ФСБ Росії.

«ФСБ Росії затриманий житель республіки Крим, що обладнав за завданням спецслужб України на території регіону схрони з боєприпасами і вибуховими речовинами. У облаштованих ним в Сімферополі схованках виявлено та вилучено дев'ять електродетонаторів, три запали, детонатори уповільненої дії і бризантна вибухова речовина загальною масою п'ять кілограмів», - йдеться в повідомленні.

Спецслужба повідомляє, що стосовно затриманого слідчим управлінням ФСБ Росії в справах Криму і Севастополя порушено кримінальні справи за ч. 2, ст. 222, ч. 2 ст. 222.1 КК РФ (незаконне придбання, зберігання, перевезення вибухових речовин і боєприпасів, вчинені групою осіб за попередньою змовою).

Суд відпустив підозрюваного під арешт. Оперативно-розшукові заходи та слідчі дії тривають.

Раніше в окупованому Криму на пункті пропуску «Армянськ» затримали кримськотатарську активістку Гульсум Алієву, дочку засудженого в справі кримських мусульман Мусліма Алієва.

Також представники російських спецслужб затримали українця Дениса Кашука, випускника Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО